Onze fysieke hondenschool etc. is vanaf 1-8-2022 tot 1-5-2023 gesloten. Je kunt in deze periode gebruik maken van onze online diensten. Graag ontvangen we je weer fysiek vanaf 1-5-2023 op onze hondenschool etc.

Kijk onderaan of en wanneer er een workshop Treibball gepland staat.

Staat er niets ingevuld? Laat dan via het contactformulier weten dat je belangstelling hebt. Als er voldoende gegadigden zijn, kunnen we misschien snel een workshop inplannen


Workshop treibball

Wat is Treibball?

Bij TreiBball is het de bedoeling dat je hond, door middel van jouw aanwijzingen, maximaal 8 grote lichtgewicht plastic ballen in een doel "drijft". Dit drijven ofwel duwen van de bal gaat de hond doen met zijn neus en lichaam. Treibball is echt plezier voor twee!

Voor wie is de workshop Treibball geschikt?

Veel  mensen denken dat Treibball alleen geschikt is voor veedrijvers en schapenhoeders maar dat is niet het geval. Elke hond die wil samenwerken met zijn begeleider, kan aan Treibball doen. Het leuke van Treibball is dat het nauwelijks belastend is voor de hond. Daarom is deze sport geschikt voor jonge of juist oude honden en kunnen ook honden met een lichamelijke beperking hun hart ophalen aan Treibball.

 

Twijfel je toch of jij en je hond Treibball leuk zouden vinden? Dan is deze workshop zeker geschikt voor jou!

Je krijgt een goed beeld van wat Treibball inhoud en hoe onze trainingsmethode is, nl. opbouwen in stappen en fases tot het uiteindelijke doel. Uitgaan van het positieve en beloningsgericht. 

Deze workshop is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Honden met een (tijdelijk) fysieke beperking kunnen ook meedoen. Van de honden die meedoen wordt wel verwacht dat ze de basis opvoedoefeningen beheersen en sociaal zijn naar honden en mensen.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur. Er zal regelmatig een pauze ingelast worden voor de honden. Het is dan mogelijk even wat te drinken bij onze koffietafel en de honden op ons uitlaatveldje uit te laten.

Deze pauze is noodzakelijk voor de honden, omdat we voor succes willen gaan. Als je te lang oefent, dan verliest de hond zijn aandacht/concentratie.

 

Er kunnen maximaal 4 deelnemers met hun hond meedoen.

Meer informatie over de Treibball cursus vind je op de pagina Treibball cursus.

Op de film: Fille, Golden retriever van 8 jaar met zijn begeleider

Tarieven workshop Treibball

Workshop Prijs
Workshop Treibball van ongeveer 1,5 uur € 25,00
Gebruik van speeltjes om je hond te belonen Gratis
Gebruik materialen Gratis
Koffie, thee, water Gratis
Beloningskoekjes hond Zelf meenemen, eventueel verkopen we dit ook

Mocht je geen beloningskoekjes bij je hebben of ze zijn op? We verkopen speciaal voor deelnemers zelf gedroogde Carnis worst. Dit is een gezonde beloning! De snacks kunnen ter plaatse contant worden afgerekend.

Snacks Inhoud Prijs
Beloningskoekjes hond (gedroogde Carnis worst) Klein € 2,50
Beloningskoekjes hond (gedroogde Carnis worst) Middel € 4,50
Beloningskoekjes hond (gedroogde Carnis worst) Groot € 8,50

Prijzen zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2022


De workshop gaat door als er voldoende inschrijvingen zijn. Je ontvangt een bericht van ons of de workshop definitief doorgaat. Na dit bericht kun je het verschuldigde bedrag per bank, binnen vijf dagen overmaken op onze rekening. Als je het verschuldigde bedrag hebt overgemaakt ben je definitief aangemeld voor de workshop. Mochten wij je betaling niet op tijd hebben ontvangen, dan ben je niet definitief aangemeld en komt je inschrijving te vervallen.