Onze fysieke hondenschool etc. is vanaf 1-8-2022 tot 1-5-2023 gesloten. Je kunt in deze periode gebruik maken van onze online diensten. Graag ontvangen we je weer fysiek vanaf 1-5-2023 op onze hondenschool etc.

Kijk onderaan of en wanneer er een workshop hersenwerken met je hond gepland staat.

Staat er niets ingevuld? Laat dan via het contactformulier weten dat je belangstelling hebt. Als er voldoende gegadigden zijn, kunnen we misschien snel een workshop inplannen

Workshop hersenwerken met je hond


Wat is hersenwerken?

Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers in verschillende soorten materialen. Een puzzel voor honden.

Het is de bedoeling dat de hond geconcentreerd en op zijn eigen manier het lekkers zoekt. Hierdoor gebruikt hij zijn neus en snuffelen ontspant. Hij gaat op zoek naar de beloning en daardoor gaat hij ontdekken en nadenken over hoe hij het lekkers kan bemachtigen.

Waar het omgaat bij hersenwerk is de lol. Ook het klaarmaken van een hersenwerkje voor je hond is leuk om te doen. Een hersenwerk is te vergelijken met denksport voor mensen. Het is leuk, ontspant en stimuleert mentaal. 

Waarom hersenwerk?

Hersenwerken kan rust geven bij drukke en reactieve honden, omdat ze gestimuleerd worden hun hersens te gebruiken. Als je een keer minder tijd hebt voor een grote wandeling, is hersenwerken ook geschikt om toch je hond moe en voldaan te maken. Een hond die 10 minuten bezig is geweest, is daarna net zo moe als wanneer je een uur met hem/haar zou hebben gelopen. De hond werkt graag samen met zijn begeleider. Hersenwerk is daar een fantastisch alternatief voor. Op deze manier benut je de vaardigheden van je hond en je bent lekker samen aan het werken. De hond leert ook zelfbeheersing.

 

Het leuke aan hersenwerken is dat je alle materialen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld lege eierdozen, kranten, wc rolletjes, lapjes, kapotte vaatdoeken, oude spijkerbroek, oude sokken., noem maar op. Alles kan een puzzel zijn voor je hond!

 

Wat doet hersenwerk voor een hond?

Buiten de punten die we al genoemd hebben:

  • In spannende situaties geeft het afleiding (snuffelen ontspant!)
  • Het stimuleert de zintuigen
  • Het maakt creatief
  • Het stimuleert jonge honden om te ontdekken
  • Het helpt puberhonden om te leren focussen
  • Hersenwerk zorgt voor geestelijke inspanning bij de (tijdelijk) fysiek beperkte hond
  • Hersenwerk vergroot het zelfvertrouwen, omdat de hond zelf keuzes maakt
  • Oudere honden blijven er fitter bij

 

Tijdens de workshop leer je hoe een hersenwerk stap voor stap op te bouwen en uitbreiden (moeilijker maken). Ook laten we zien hoe met simpele materialen een hersenwerk te maken is.

 

Deze workshop is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Honden met een (tijdelijk) fysieke beperking kunnen ook meedoen. Belangrijk is wel dat de honden die meedoen minimaal redelijk gehoorzaam zijn en sociaal naar andere honden en mensen.

 

Er kunnen maximaal 4 deelnemers met hun hond meedoen.

Prijzen zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2022


De workshop gaat door als er voldoende inschrijvingen zijn. Je ontvangt een bericht van ons of de workshop definitief doorgaat. Na dit bericht kun je het verschuldigde bedrag per bank, binnen vijf dagen overmaken op onze rekening. Als je het verschuldigde bedrag hebt overgemaakt ben je definitief aangemeld voor de workshop. Mochten wij je betaling niet op tijd hebben ontvangen, dan ben je niet definitief aangemeld en komt je inschrijving te vervallen.