Onze fysieke hondenschool etc. is vanaf 1-8-2022 tot 1-5-2023 gesloten. Je kunt in deze periode gebruik maken van onze online diensten. Graag ontvangen we je weer fysiek vanaf 1-5-2023 op onze hondenschool etc.


Monique: mijn naam is Monique Vijzelman.

Ik ben Kynologisch Instructeur en eigenaresse van Doggietraining4U.

In mijn loopbaan heb ik van alles gedaan. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Toch miste ik ergens iets... alleen wist ik nog niet wat.

Tot we onze Bracco (Drentsche Patrijshond) in 2017 moesten laten inslapen op 14 jarige leeftijd. We besloten weer een Drentsche Patrijs pup te nemen, maar eerst wilde ik mij verdiepen in de opvoeding van honden. Ik wilde niet dezelfde fout maken als bij Bracco (daar had ik nl. geleerd te corrigeren en intimideren, de ouderwetse opvoed manier zeg maar).

Tijdens mijn speurtocht raakte ik zo geïnspireerd door de beloningsgerichte opvoeding, dat ik besloot de opleiding Kynologisch Instructeur te volgen. Deze heb ik in 2018 afgerond. Daarna heb ik stage gelopen bij Jolein van Weperen, omdat ik volgens de "Luisteren is Leuk" methode mensen en honden wil coachen.

Het is mijn passie mensen te coachen met hun hond. Deze passie breidde zich verder uit waardoor ik besloot een eigen hondenschool te starten. We hebben de beschikking over een trainingsveld van 600 m2. Ik verzorg alle lessen op de hondenschool.

Om mijn kennis bij te houden zal ik regelmatig een workshop, lezing of cursus volgen. Hiervan heb ik een overzicht opleiding en bijscholing gemaakt.

Natuurlijk doe ik dit allemaal niet alleen en heb ik een sterk team achter mij staan:

Ger: mijn vriend. Hij helpt me met het onderhoud van de hondenschool en alles wat daarbij hoort.

 

Sem: onze Drentsche Patrijshond (17-11-2018). Hij was 8 weken toen hij bij ons kwam wonen. Sem is een erg gevoelige hond waardoor het soms niet makkelijk is. Ik heb veel geleerd van Sem en ik heb al mijn kennis kunnen gebruiken voor hem. Nu helpt Sem mij door de oefeningen die ik bedenk voor de lessen eerst uit te proberen. En Sem is de ster in de meeste video's die ik opneem voor de Online cursussen.

 

TwoSocks: onze tweede hond. Zij is een paar maanden ouder dan Sem en komt uit Bosnië. Vanaf maart 2021 woont ze bij ons. Sem en TwoSocks vinden het heerlijk om samen te spelen en rond te struinen op het erf. Maar ze kunnen ook heerlijk bij elkaar liggen slapen! TwoSocks helpt mij door haar angsten te begrijpen en om te buigen zodat ze sneller herstelt en minder bang is voor dingen.