Onze fysieke hondenschool etc. is vanaf 1-8-2022 tot 1-5-2023 gesloten. Je kunt in deze periode gebruik maken van onze online diensten. Graag ontvangen we je weer fysiek vanaf 1-5-2023 op onze hondenschool etc.


treibball cursus

Wat begonnen is als gewoon leuk tijdens de Fun club, is uitgegroeid tot een aparte cursus: Treibball. 

Bij TreiBball is het de bedoeling dat je hond, door middel van jouw aanwijzingen, maximaal 8 grote lichtgewicht plastic ballen in een doel "drijft". Dit drijven ofwel duwen van de bal gaat de hond doen met zijn neus en lichaam. Treibball is echt plezier voor twee!

Voor wie is Treibball geschikt?

Veel mensen denken dat Treibball vooral geschikt is voor veedrijvers en schapenhoeders maar dat is niet het geval. Elke hond die wil samenwerken met zijn begeleider, kan aan Treibball doen. Het leuke van Treibball is dat het nauwelijks belastend is voor de hond. Daarom is deze sport geschikt voor jonge of juist oude honden en kunnen ook honden met een lichamelijke beperking hun hart ophalen aan Treibball.

Fille duwt al 1 bal naar zijn begeleider

Het uiteindelijke doel bij Treibball

Dat is dat er maximaal acht grote ballen liggen op een veld. Het is de bedoeling dat de hond, op aanwijzingen van de begeleider, zo snel mogelijk alle ballen in de goal "drijft". De begeleider mag gebruik maken van zijn stem, handgebaren of fluitsignalen om de hond aanwijzingen te geven. De hond gebruikt zijn kop en lichaam, of soms ook zijn poten (niet zijn tanden!) om de ballen de goede richting in te krijgen. Een veld vol grote ballen, blije honden en het feit dat elke "outrun" (ronde) maximaal tien minuten duurt, zorgen ervoor dat deze hondensport dynamisch is en ontzettend leuk om naar te kijken. Maar nog leuker is het om samen met jouw hond aan Treibball te doen.

Een straatje van pionnen helpt de hond in een rechte lijn te leren duwen

Tijdens de lessen werken we op een positieve beloningsgerichte manier naar het uiteindelijke doel.

We werken in stappen en fases zodat jij en je hond altijd voor succes kunnen gaan. Op deze manier blijft het leuk om samen Treibball te doen.

Om het specifieke uiteindelijke doel bij Treibball te bereiken zijn een aantal lessen nodig. Daarom bestaat de Treibball cursus uit een reeks van 15 lessen van ieder 1 uur. Deze Treibball cursus is geschikt voor beginners en geschikt voor alle honden en rassen. Er wordt wel verwacht dat je hond de basis opvoedoefeningen beheerst en sociaal is naar honden en mensen.

Per les kunnen maximaal 4 cursisten met hun hond meedoen. Iedere les duurt 1 uur. Tijdens de les is er de mogelijkheid om regelmatig een pauze te nemen voor je hond. We hebben een koffie tafel met koffie, thee en water en een uitlaatveldje.

De Treibball lessen zijn om de week. Omdat we maximaal 4 cursisten hebben is het mogelijk persoonlijke aandacht aan iedere cursist te geven. Dat maakt het mogelijk dat je op elk gewenst moment kan instromen en niet hoeft te wachten tot een reeks lessen voorbij is.

Voor nieuwe cursisten is de eerste les een privéles (t.w.v. € 65,-) op de hondenschool. Tijdens dit uur is ruimte voor je vragen en om je te begeleiden. Ook worden basisoefeningen en de werkwijze van onze hondenschool uitgelegd, zodat je daarna moeiteloos kunt instromen in de groepslessen. 

Twijfel je of Treibball iets voor jou en je hond is? Doe dan mee aan de workshop Treibball.

Is er geen workshop? Boek dan een proefles!

Treibball lessen om de week 1 uur les Prijs
Een reeks van 15 lessen € 232,50
Iedere verlenging is 5 lessen € 77,50
Koffie, thee, water Gratis
Workshop Treibball (maximaal 4 cursisten met hond) € 22,50 (1,5 uur)
Proefles Treibball (maximaal 2 cursisten met hond) € 25,00 (1 uur)

Blooper... ook die horen erbij!

Prijzen zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2022


Wij werken zonder corrigeren of intimideren en NIET met correctiemiddelen.