Onze fysieke hondenschool etc. is vanaf 1-8-2022 tot 1-5-2023 gesloten. Je kunt in deze periode gebruik maken van onze online diensten. Graag ontvangen we je weer fysiek vanaf 1-5-2023 op onze hondenschool etc.


SNUITGOLF

EEN NIEUW SPEL!

Snuitgolf is een helemaal nieuwe hondensport (2020). Het is bedacht door Steffi Rumpf en is afgeleid van Treibball in combinatie met het idee van mini golf. Treibball lessen geven wij ook, maar dat terzijde.

 

Tijdens de lessen leert de hond technieken om de bal door de verschillende obstakels te begeleiden en de bal in het putje te krijgen. De honden mogen niet op de ballen bijten of de poten erbij gebruiken, ze mogen deze alleen met de neus vooruit duwen.

 

Het is een geweldig leuk spel om samen met je hond te doen. Bij snuitgolf draait het namelijk om plezier maken met je hond!

Voor wie is Snuitgolf geschikt?

Snuitgolf is geschikt voor iedereen die het leuk vind om gewoon iets leuks te doen met zijn hond. Bij Snuitgolf gaat het om samenwerken. Je band met je hond zal zeker verbeteren en/of versterken.

Omdat Snuitgolf weinig belastend is, is deze sport/spel geschikt voor jonge of juist oude honden en kunnen ook honden met een lichamelijke beperking hun hart ophalen aan Snuitgolf.

Filmpje: met dank aan Prins Petfood

Het uiteindelijke doel bij Snuitgolf

Het uiteindelijke doel is dat de hond de speciale bal vooruit kan duwen over de mini golf baan. Hij duwt dan de bal in de putjes die hij tegenkomt in het parcours.

Eventueel is het mogelijk om na de 10 lessen onderling een wedstrijd te houden.

Twee honden en begeleider strijden dan tegen elkaar om wie het eerst het hele parcours heeft afgerond.

Tijdens de lessen werken we op een positieve beloningsgerichte manier naar het uiteindelijke doel.

We werken in stappen en fases zodat jij en je hond altijd voor succes kunnen gaan. Op deze manier blijft het leuk om samen Snuitgolf te doen.

Om het specifieke uiteindelijke doel bij Snuitgolf te bereiken zijn een aantal lessen nodig. Daarom bestaat de Snuitbal cursus uit een reeks van 10 lessen van ieder 1 uur. Of je na de 10 lessen het uiteindelijke doel bereikt hebt hangt af van diverse factoren. Het is altijd mogelijk te verlengen met 5 lessen per keer.

Deze Snuitbal cursus is geschikt voor beginners en geschikt voor alle honden en rassen. Er wordt wel verwacht dat je hond de basis opvoedoefeningen beheerst en sociaal is naar honden en mensen.

 

Per les kunnen maximaal 4 cursisten met hun hond meedoen. Iedere les duurt 1 uur. Tijdens de les is er de mogelijkheid om regelmatig een pauze te nemen voor je hond. We hebben een koffie tafel met koffie, thee en water en een uitlaatveldje.

De Snuitgolf lessen zijn iedere week. Omdat we maximaal 4 cursisten hebben is het mogelijk persoonlijke aandacht aan iedere cursist te geven. Dat maakt het mogelijk dat je op elk gewenst moment kan instromen en niet hoeft te wachten tot een reeks lessen voorbij is.

Voor nieuwe cursisten is de eerste les een privéles (t.w.v. € 65,-) op de hondenschool. Tijdens dit uur is ruimte voor je vragen en om je te begeleiden. Ook worden basisoefeningen en de werkwijze van onze hondenschool uitgelegd, zodat je daarna moeiteloos kunt instromen in de groepslessen. 

Twijfel je of Snuitbal iets voor jou en je hond is? Laat ons dat even weten. Op dit moment is er geen mogelijkheid voor een workshop Snuitgolf, vanwege de Corona maatregelen. Maar als je twijfelt dan is het altijd mogelijk dat je samen met je hond voor een proefles van ongeveer 1 uur. Zo krijg je toch een beeld of het wat voor jullie is.

Snuitfolf cursus elke week 1 uur les Prijs
Een reeks van 10 lessen € 155,00
Iedere verlenging is 5 lessen € 77,50
Koffie, thee, water Gratis
Proefles (maximaal 2 cursisten) van 1 uur € 25,00

Prijzen zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2022


Wij werken zonder corrigeren of intimideren en NIET met correctiemiddelen.