Onze fysieke hondenschool etc. is vanaf 1-8-2022 tot 1-5-2023 gesloten. Je kunt in deze periode gebruik maken van onze online diensten. Graag ontvangen we je weer fysiek vanaf 1-5-2023 op onze hondenschool etc.


Puberhonden cursus

De puberhonden cursus is voor honden vanaf 6 maanden tot 1,5 jaar.

De puppytijd is nu voorbij en er breekt een nieuwe fase aan … de puberfase. Vooral het begin van de puberfase kan een pittige fase zijn.

In het lijfje van je hond gebeurd van alles (mentaal en lichamelijk) vanwege o.a. hormonen die een hoge piek bereiken. Je puber heeft ineens interesse in geuren waar hij/zij nog nooit naar omkeek. Ook zal de zelfstandigheid gaan toenemen, hij/zij gaat meer zijn/haar eigen ding doen en verder van je weg tijdens wandelingen.

We zullen jou en je hond door deze fase coachen met oefeningen en adviezen, zodat de band tussen jullie sterker kan worden. 

In de puppy lessen hebben we een basis gelegd. In de puberhonden cursus zullen we dit gaan uitbreiden. Hoe en wanneer we uitbreiden is afhankelijk van de hond. We willen frustratie voorkomen en zullen daarom in het tempo van de hond de uitbreidingen doen. Daarom werken we in kleine groepen, zodat we iedere cursist en hond goed kunnen coachen hierin. Op deze manier kunnen we op maat oefeningen en adviezen geven.

De speerpunten tijdens deze cursus:

- Contact

- Zelfbeheersing

- Wandelen aan een ontspannen lijn

- Hier komen

- Kennis maken met verschillende objecten en ondergronden

Deze speerpunten zullen we elke les op een andere leuke en speelse manier oefenen, zodat het uitdagend blijft. Dit alles gebeurt op een manier zonder dwang. 

De lessen zijn zo opgebouwd dat we kijken naar het niveau van de hond en zijn begeleider. Ook houden we zoveel mogelijk rekening met speciale wensen. Op deze manier kunnen we iedereen een les op maat bieden.

De puberhonden cursus bestaat uit 5 lessen. Alleen een nieuwe cursist krijgt als eerste les een gratis privé les. Dit doen wij om zo alle tijd en aandacht voor jou en je hond te hebben. Je puber goed op weg houden/helpen is gewoon erg belangrijk.

Tijdens deze privé les ontvang je het groene boekje "Luisteren is leuk" geschreven door Jolein van Weperen, t.w.v. € 17,00. Ook krijg je een gratis speeltje voor je hond. De overige 4 lessen zijn groepslessen.

Tijdens de vierde les zullen we vragen of je door wilt gaan met een verlenging van 5 groepslessen.

Bij een verlenging kijken we naar het niveau van hond en begeleider, zodat we een goede indeling van groepen kunnen maken.

We streven naar kleine groepen van maximaal 4 honden, omdat we iedere hond en zijn begeleider de aandacht willen geven die ze nodig hebben. Juist vanwege de manier waarop we les geven (in kleine stapjes en fases zodat iedere hond en met zijn begeleider voor succes kan gaan) is het beter met kleine groepen te werken.

Overzicht tarieven puberhonden cursus

Puberhonden cursus (iedere les is 50 minuten) Prijs
Een reeks van 5 lessen (inclusief E-book) € 76,50 (nieuwe cursisten 1ste les privéles)
Een reeks van 10 lessen (inclusief E-book) € 134,00 (nieuwe cursisten 1ste les privéles)
Verlenging met 5 lessen € 64,00
Koffie, thee, water Gratis

Prijzen zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2022


Wij werken zonder corrigeren of intimideren en NIET met correctiemiddelen.