Je kan het hele jaar door trainen, omdat we geen zomer- of winterstop houden.

Bovendien hanteren we een instroomsysteem, waardoor je direct kunt starten met een training.


Jonge- en volwassenhonden cursus

Deze cursus is voor honden vanaf 1,5 jaar tot 8 jaar.

De pubertijd is nu voor het grootste deel wel achter de rug. Lichamelijk is je hond voornamelijk uitgegroeid. Tijd om weer een stapje verder te gaan in de training. Jonge honden kunnen nog wat onstuimig zijn. We zullen je coachen zodat je hond zich ontwikkeld tot een stabiele volwassen hond. Volwassen honden kunnen hierin een groot voorbeeld zijn voor de jonge honden.

Tijdens de lessen kijken we naar het niveau van de hond en zijn begeleider.

De groepen zijn klein, zodat we iedere cursist en hond goed kunnen coachen. Op deze manier kunnen we op maat oefeningen en adviezen geven.

De speerpunten tijdens deze cursus:

- Contact

- Zelfbeheersing

- Wandelen aan een ontspannen lijn

- Hier komen

Deze speerpunten zullen in elke les verweven zijn. We gaan het steeds moeilijker maken met meer afleidingen en andere oefeningen, zodat het uitdagend blijft. Dit alles gebeurt op een manier zonder dwang. 

De lessen zijn zo opgebouwd dat we kijken naar het niveau van de hond en zijn begeleider. Ook houden we zoveel mogelijk rekening met speciale wensen. Op deze manier kunnen we iedereen een les op maat bieden.

De jonge- en volwassenhonden cursus bestaat uit 5 lessen. Alleen een nieuwe cursist krijgt als eerste les een gratis privé les. Dit doen we om zo alle tijd en aandacht voor jou en je hond te hebben.

Tijdens deze privé les ontvang je het groene boekje "Luisteren is leuk" geschreven door Jolein van Weperen, t.w.v. € 17,00. Ook krijg je een gratis speeltje voor je hond. De overige 4 lessen zijn groepslessen.

Tijdens de vierde les zullen we vragen of je door wilt gaan met een verlenging van 5 groepslessen.

Bij een verlenging kijken we naar het niveau van hond en begeleider, zodat we een goede indeling van groepen kunnen maken.

We streven naar kleine groepen van maximaal 4 honden, omdat we iedere hond en zijn begeleider de aandacht willen geven die ze nodig hebben. Juist vanwege de manier waarop we les geven (in kleine stapjes en fases zodat iedere hond en met zijn begeleider voor succes kan gaan) is het beter met kleine groepen te werken.

Overzicht tarieven jonge- en volwassenhonden cursus

Prijzen zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2021


Wij werken zonder corrigeren of intimideren en NIET met correctiemiddelen.