Onze fysieke hondenschool etc. is vanaf 1-8-2022 tot 1-5-2023 gesloten. Je kunt in deze periode gebruik maken van onze online diensten. Graag ontvangen we je weer fysiek vanaf 1-5-2023 op onze hondenschool etc.

Kun je niet op genoemde data?

Laat dan via het contactformulier weten dat je belangstelling hebt voor deze vuurwerktraining. We nemen dan contact op om samen te kijken naar de mogelijkheden!


GELUIDS- EN vuurwerktraining

Wat houd vuurwerktraining in?

Heb je een hond die bang is voor vuurwerk? Of wil je voorkomen dat je hond bang wordt? Dan is deze workshop voor jou geschikt. Na je betaling ontvang je een E-book t.w.v. € 12,50.

In principe bestaat deze vuurwerktraining uit 1 les van ongeveer 1,5 uur. Mocht achteraf behoefte zijn aan meer, dan kan dat georganiseerd worden.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Aan de hand van de E-book zal deze les gegeven worden. Je kunt thuis veel zelf oefenen na deze les.

Het gaat erom dat je door het E-book begeleid wordt, i.p.v. het simpel weg alleen te lezen en aan de slag gaat. Deze les hoort eigenlijk bij het E-book.

Het gaat dus tijdens deze les niet om snel alles afhandelen wat in het E-book staat. Verwacht dus niet dat jou hond hierna niet meer bang is voor vuurwerk. Je moet het zien als een handreiking om je op weg te helpen en te coachen in je vuurwerktraining thuis. Het is nl. een proces wat tijd nodig heeft. Daarom is het belangrijk op tijd te beginnen. In december hiermee starten is echt te laat!

Waarom vuurwerktraining?

Het einde van het jaar nadert. Voor je het weet is het zover. Om vuurwerktraining te doen is het belangrijk op tijd te starten. Het is een proces van een aantal weken. De hond bepaald het tempo.

Veel honden ervaren stress van vuurwerk en andere geluiden. Deze vuurwerktraining is ook goed in te zetten voor honden die bang zijn voor bepaalde geluiden, dus niet alleen voor vuurwerk.

Het is belangrijk de hond te helpen om zo zijn stress te verlagen. Te veel stress en zeker voor lange periode is slecht voor de gezondheid van je hond. Honden kunnen uiteindelijk o.a. uitval gedrag gaan vertonen als er niets aan gedaan wordt.

Tijdens de les leer je, aan de hand van het E-book, hoe je in stappen je hond helpt om niet of minder bang te zijn voor vuurwerk. Honden die nog geen ervaring hebben met vuurwerk, kun je door deze les voorkomen dat ze er bang voor worden.

Deze les is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Belangrijk is wel dat de honden die meedoen minimaal redelijk gehoorzaam zijn en sociaal naar andere honden en mensen.

Voor erg bange honden is het raadzaam eerst contact op te nemen. We kunnen dan in overleg kijken wat de mogelijkheden zijn.

Er kunnen maximaal 5 deelnemers met hun hond meedoen.

De vuurwerktraining is op de volgende data:

Zaterdag 10 oktober 2020 van 14:00 - 15:30 uur

Zondag 11 oktober 2020 van 14:00 - 15:30 uur

Product Prijs
Les vuurwerktraining (ongeveer 1,5 uur) 34,50
E-book vuurwerktraining Gratis
Koffie, thee, water Gratis
Gebruik van materialen Gratis

Prijzen zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2022


De les gaat door als er voldoende inschrijvingen zijn. Je ontvangt een bericht van ons of de les definitief doorgaat. Na dit bericht kun je het verschuldigde bedrag per bank, binnen vijf dagen overmaken op onze rekening. Als je het verschuldigde bedrag hebt overgemaakt ben je definitief aangemeld voor de les en sturen wij het E-book via mail naar je. Mochten wij je betaling niet op tijd hebben ontvangen, dan ben je niet definitief aangemeld en komt je inschrijving te vervallen.