Je kan het hele jaar door trainen, omdat we geen zomer- of winterstop houden.

We werken via een instroomsysteem, waardoor je direct kunt starten met een training.


Clickertrainig

De clicker is een klein plastic doosje met een metalen strip en een knop. Door erop te drukken komt er een "click" geluid. Deze click gebruiken we om het gewenste gedrag van de hond te markeren en aan te geven dat er een beloning volgt. Trainen met een clicker is op basis van samenwerking en beloningsgericht.

Clickertraining versterkt de band met je hond en je leert goed te kijken naar je hond. Je hond neemt actief deel aan het leerproces door zelf te leren nadenken welk gedrag hem een click, en dus een beloning oplevert.  Training is op deze manier een interactief proces, waarbij samenwerking centraal staat. Hierdoor is clickertraining niet alleen een goede manier om je hond allerlei (gewenste) gedragingen aan te leren, maar ook de band tussen jou en je hond te versterken.

Onze clickertraining is voor iedereen (en iedere hond) die wil leren werken met een clicker met zijn hond. 

Wij leren je in 2 lessen de principes en spelregels van de clicker. Daarna kun je zelf met je hond aan de slag om hem allerlei gedragingen en/of trucjes te leren.

In de eerste les leer je als begeleider hoe je de clicker moet gebruiken en waar je op moet letten. Ook leren we je de clicker regels. Deze eerste les is zonder hond. Tijdens deze eerste les ontvang je een syllabus, zodat je alles thuis kunt nakijken.

In de tweede les neem je je hond mee en gaan we de theorie in de praktijk toepassen, je krijgt dan van ons een clicker.

We streven ernaar om de tijd tussen les 1 en les 2 zo kort mogelijk te houden, zodat er hooguit maar 1 tot 2 dagen tussen zit, om te voorkomen dat de theorie kennis wegzakt.

 

Naast het gebruik van de clicker zullen wij je ook leren een succes signaalwoord te gebruiken i.p.v. de clicker. Het principe werkt hetzelfde als wanneer je de clicker gebruikt. Er kunnen echter situaties zijn dat je de clicker niet bij de hand hebt en dan is het handig om het succes signaalwoord te kunnen gebruiken. Beiden zijn prima naast elkaar (niet door elkaar) te gebruiken.

 

Heb je aanvullende vragen? Neem Contact met ons op.

Overzicht tarieven clickertraining

Prijzen zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2022


Wij werken zonder corrigeren of intimideren en NIET met correctiemiddelen.