Onze fysieke hondenschool etc. is vanaf 1-8-2022 tot 1-5-2023 gesloten. Je kunt in deze periode gebruik maken van onze online diensten. Graag ontvangen we je weer fysiek vanaf 1-5-2023 op onze hondenschool etc.


Cursusaanbod

Algemene informatie

We bieden diverse mogelijkheden en proberen zoveel mogelijk rekening te houden met speciale wensen van cursisten. Ook kijken we naar het niveau van hond en begeleider. Op deze manier willen we een op maat les aanbieden.

Er zijn een aantal belangrijke onderdelen die in alle lessen terugkeren:

- Contact

- Zelfbeheersing

- Wandelen aan een ontspannen lijn

- Hier komen

- Kennis maken met verschillende objecten en ondergronden

We zullen je hierin coachen.

Iedere cursus bestaat uit 5 lessen. Bij nieuwe cursisten is de eerste les een gratis privéles, de overige 4 lessen zijn groepslessen. Tijdens deze privéles ontvang je het groene boekje "Luisteren is Leuk", geschreven door Jolein van Weperen. Ook krijg je een gratis speeltje voor je hond.

Na de vierde les zullen we vragen of je door wilt gaan met een verlenging van 5 groepslessen.

Bij een verlenging kijken we naar het niveau van hond en begeleider, zodat we een goede indeling van groepen kunnen maken.

We streven naar kleine groepen van maximaal 4 honden, omdat we iedere hond en zijn begeleider de aandacht willen geven die ze nodig hebben. Juist vanwege de manier waarop we les geven (in kleine stapjes en fases zodat iedere hond met zijn begeleider voor succes kan gaan) is het beter met kleine groepen te werken.


We vragen je om iedere les mee te nemen:

  • Meer dan voldoende aan 3 verschillende voertjes, niet groter dan een erwt.  Het moeten hap, slik, weg voertjes zijn die niet kruimelen
  • (Trek) speeltjes, minimaal 2, die je samen met je hond kunt vasthouden. Zonder piepjes om de andere honden niet af te leiden
  • Een beloningstasje is aan te raden. Heb je deze niet, draag dan een kledingstuk waar zowel links als rechts zakken in zitten
  • Deken of matje waar de hond op kan liggen
  • Een (lang) bot waarop de hond eventueel op kan knagen tijdens het wachten

Waarom is de eerste les een privé les?

Deze privéles is bij de prijs inbegrepen en is alleen voor nieuwe cursisten. We willen graag in een rustige omgeving nader kennis maken met jou en je pup/hond. Je hebt misschien vragen. We kunnen dan rustig de tijd nemen om je vragen te beantwoorden en om je te coachen. We bespreken onze manier van trainen. Door deze privéles ben je beter voorbereid voor de groepslessen.

Het heeft de voorkeur zo snel mogelijk nadat je pup in huis is deze eerste privéles in te plannen, aangezien we ongewenst gedrag willen voorkomen. Je kunt nl. na deze les al zelf aan de slag met je pup tot de tweede les in de groep. Natuurlijk mag je ons bellen als je in de tussen liggende dagen vragen of advies nodig hebt. Dit kost je niets extra's. We hebben liever dat het goed gaat.

Heb je aanvullende vragen? Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op.


Wij werken zonder corrigeren of intimideren en NIET met correctiemiddelen.